Antraciete Stalen plantenbakken – Prachtige plantenbakken van thermisch verzinkt staal

Geleverd in de kleur antraciet, in de Ral kleur 7016

Maar liefst 20 jaar lang kleurvast dankzij de aangebrachte beschermende coating

Ga voor een prachtig eindresultaat met een standaardmaat of maatwerk

Geniet van echt betaalgemak: kies voor betaling bij aflevering

antraciete stalen plantenbak, stalen plantenbak antraciet

Betaling bij afleveren

U kunt bij de bezorger met PIN of contant afrekenen

Speciale beschermende coating

Zodat uw plantenbak lang meegaat

Handgemaakt in Nederland

Gemaakt met passie en kunde

Bezorging na 12-15 werkdagen

Door onze vakkundige bezorgers

Achtertuin vol met maatwerk stalen plantenbakken van Floris Plantenbakken

Antraciete stalen plantenbakken, beschikbaar in 12 standaardmaten

Bij Floris Plantenbakken maken wij antraciete stalen plantenbakken, gemaakt van thermisch verzinkt staal. De plantenbakken in antraciet kunnen afhankelijk van de manier van plaatsen zowel binnen als buiten worden geplaatst. Door de speciale beschermende coating is de plantenbak beschermd tegen verkleuring en roest.

Wij hebben 12 verschillende standaardmaten in ons assortiment. De kleinste antraciete stalen plantenbak is 50x50x50 centimeter. De grootste standaardmaat is 200 cm x 50 cm x 50 cm.

Maatwerk voor het perfecte plaatje

Soms komt een standaardmaat net niet uit. U komt dan wellicht 5 centimeter tekort om het plaatje perfecte maken. Of u moet juist de hoogte in zodat u comfortabel te werk kunt gaan in de tuin. Daarom bieden wij de mogelijkheid om maatwerk aan te vragen en door ons te laten produceren.

Bij Floris Plantenbakken maken wij antraciete stalen plantenbakken compleet naar uw wens. Iedere tuin en ieder terras is tenslotte unieke én u wilt uiteraard het beste resultaat waar u echt trots op kunt zijn.

Ook bij op maat gemaakte antraciete stalen plantenbakken kunt u kiezen voor betalen bij aflevering.

Hulp nodig of een prijs weten? Mail dan naar info@florisplantenbakken.nl

De best verkochte antraciete stalen plantenbakken

Plantenbak Maurice

LxBxH 60 cm x 60 cm x 60 cm
Bodem Zonder bodem
Coating Regular coating

Vanaf €209,95

Direct bestellen

Plantenbak Anja

LxBxH 100 cm x 50 cm x 50 cm
Bodem Zonder bodem
Coating Regular coating

Vanaf €264,95

Direct bestellen

Plantenbak Bram

LxBxH 75 cm x 75 cm x 40 cm
Bodem Zonder bodem
Coating Regular coating

Vanaf €159,95

Direct bestellen

Plantenbak Anja

LxBxH 100 cm x 50 cm x 50 cm
Bodem Zonder bodem
Coating Regular coating

Vanaf €264,95

Direct bestellen

Premium coating voor optimale bescherming

De antraciete stalen plantenbakken van Floris worden voorzien van een standaard beschermende coating. Deze is maar liefst 20 jaar lang kleurvast. Deze coating zorgt ervoor dat uw plantenbak is beschermd tegen zonlicht, water en bijna alles wat de natuur te bieden heeft. Wanneer raden wij de premium coating aan? Als er veel beweging is in uw tuin of op uw oprit. Dan zorgt de Premium coating voor meer bescherming. Ook voor terrassen in de horeca raden wij de premium coating aan vanwege het verplaatsen van het meubilair.

Waarom een antraciete stalen plantenbak van Floris?

Ideaal voor de tuin, terras of balkon

Om planten op hoogte te plaatsen kiezen veel mensen ervoor om een verhoogde border te plaatsen naast de oprit of in de tuin. De plantenbakken van Floris bespaart het harde werk en de bijkomende kosten om een verhoogde border aan te leggen. 

Door een antraciete plantenbak van staal met een beschermende coating aan te bestellen is het enkel een kwestie van bestellen, uitpakken en plaatsen. Vervolgens te vullen met potgrond en planten naar wens. Dat is minder zwaar dan met stenen sjouwen om een verhoogde border aan te leggen.

Op zoek naar het mooiste resultaat? Door verschillende planten en bloemen te combineren van verschillende groottes, zorg je voor een perfecte vulling van de antraciete stalen plantenbak!

20 jaar kleurvast én roestvrij

Floris Plantenbakken voorziet alle plantenbakken van een speciale beschermende coating. De coating zorgt voor een fysieke barrière tussen de buitenlucht en het staal.

De coating is er in twee formules: een “regular” of “standaard” coating en de “premium” coating. Deze coating zorgt ervoor dat de plantenbak binnen en buiten kan staan. Regen, zonlicht, sneeuw, hagel, vorst…. verzin het maar. Uiteindelijk heeft u een plantenbak die 20 jaar lang de kleur vasthoudt.

Een premium coating heeft daarnaast nog één pluspunt wat betreft het uiterlijk: er zit een licht reliëf/patroon in. Hierdoor is deze naar onze mening net wat mooier. Daarnaast is deze nog beter beschermd tegen krassen.

Licht van gewicht

Stevig, sterk én ongevuld toch licht van gewicht. Door gebruik te maken van licht metaal en het toepassen van een stevige maar lichtgewicht constructie is een Floris Plantenbak makkelijk te verplaatsen zonder vulling.

Wanneer je de plantenbak op zijn plek zet. Vervolgens vult met potgrond, bloemen, planten of boompjes staat er een plantenbak die stevig is en moeilijk van zijn plek komt. Hierdoor kan de plantenbak goed tegen weer en wind.

Wil jij de plantenbak weer verplaatsen? Dan is het alleen nodig om de planten en potgrond eruit te halen en de plantenbak naar de andere plaats in de tuin of op het terras tillen.

Weinig onderhoud nodig

De antraciete stalen plantenbakken van Floris Plantenbakken hebben weinig onderhoud nodig.

De beschermende coating en de gebruikte materialen zorgen ervoor dat de stalen plantenbakken van Floris goed zijn beschermd tegen de buitenlucht. De bak roest niet en blijft 20 jaar lang kleurvast.

In die jaren kan het voorkomen dat de Floris Plantenbak vies wordt tijdens het tuinieren. Het enige wat u dan hoeft te doen is een doekje gebruiken en lauw water. Een beetje poetsen en de vuiligheid is weg.

Hoe worden de antraciete stalen plantenbakken gemaakt?

De werkplaats van Floris Plantenbakken is gevestigd in Zoetermeer. Hier bouwen wij onze plantenbakken. De antraciete stalen plantenbakken zijn gemaakt van thermisch verzinkt staal van de hoogste kwaliteit.

In de fabriek wordt het staal voorzien van een beschermende laag met een speciale coating. Deze zorgt voor de antraciete kleur en voor de bescherming. De beschermende laag zorgt voor het volgende:

  • bescherming tegen roest/corrosie 
  • bescherming tegen verkleuring
  • bescherming tegen lichte krassen

Zodra u een Floris plantenbak besteld, laten wij het staal aanleveren in onze werkplaats. Hier maken wij de plantenbakken met de hand. Vervolgens bezorgen wij wanneer u dat aanvraagt de plantenbak op locatie.

Na de productie

Nadat uw plantenbak van thermisch verzinkt staal is geleverd, moet deze 72 uur op de plek blijven staan zodat alles goed kan hechten. Daarna is de plantenbak gereed om te vullen. De bak is beschermd met een plastic folie. Deze dient u te aan de onderkant te verwijderen voordat u de bak gaat vullen. Nadat de bak gevuld is kunt u de folie van de zijkanten en bovenkant afhalen.

Onderhoudsvrij

De beschermende coating zorgt ervoor dat de antraciete stalen plantenbak vrij is van onderhoud. Ook is deze hierdoor gemakkelijk te reinigen. Mocht er wat zand of potgrond op de plantenbak zitten, gebruik dan een vochtig doekje om het eraf te halen.

Keurmerk van Floris Plantenbakken, maatwerk stalen plantenbak met poedercoating, plantenbakken op maat, witte stalen plantenbak
Bekijk ons assortiment met antraciete stalen plantenbakken in de webshop

Ga voor betaal gemak, en kies voor betaling bij aflevering